Recepty > omáčky > hříbková omáčka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 litr hovězího vývaru, 2 cibule, 8 kuliček nového koření, 10 kuliček pepře, 1 lžíce bílého vinného octa, 200 g hub, 250 ml sladké smetany, 1 lžička másla, 4 lžíce hladké mouky
Jak připravit tento recept:
Do vývaru přidáme nové koření, kuličky pepře a oloupané a nakrájené cibule. Povaříme 15 minut. Vývar procedíme do hrnce, cibuli mírně propasírujeme. Mírně okyselíme vinným octem, přidáme hříbky a opět 15 minut povaříme. Mouku rozšleháme ve smetaně a opatrně přes cedník vlijeme do omáčky, za stálého míchání povaříme 5 minut. Podle chuti přisolíme, přidáme čerstvě mletý bílý pepř, špetku cukru a lžičku másla.
Další recepty:
Kyselá houbová omáčka které dodá jemnost kousek másla.
Hovězí guláš na červeném víně s houskovým knedlíkem.
Těstoviny s kuřecím masem a smetanovou omáčkou které můžeme zředit trochu mléka.
Kuřecí srdíčka na smetaně krátce prohřejeme.
Kuřecí kousky se žampiony a sladkým kečupem.
Houbová polévka se smetanou vařená dvacet minut.
Cibulačka s liškami je připravena k podávání.
Houbová omáčka se zakysanou smetanou s chlebem.
Kuřecí kapsa se žampiony a vhodnou přílohou.
Zapečené těstoviny s uzeným masem a kyselou okurkou.
Houbová polévka na kyselo z podmáslí.
Domácí tatarka potěší chuťové pohárky.
Kuřecí polévka se žampiony a drobně pokrájenou pažitku.
Hříbková kulajda
Dozvíte se zde, jak se připravuje hříbková omáčka a recept na ni.