Recepty > omáčky > hříbková omáčka s knedlíky z lázně
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
Omáčka: sušené hřiby, 1 cibule, 1 smetana, hladká mouka, máslo, podravka
Knedlíky: 1 hrnek polohrubé mouky, 1 hrnek mléka, 2 vejce, 1 rohlík, petrželová nať - kudrnka, 2 špetky soli
Dle potřeby: máslo nebo sádlo na vymazání
Jak připravit tento recept:
Omáčka: hříbky den předem namočíme, vodu nesléváme, dáme vařit s podravkou, mezitím si osmahneme na másle malou cibuli až do zlatohněda a přidáme k hříbkům, které povaříme, až budou měkké, prřidáme záklechtku (smetanu s moukou rozkvedláme) a zahustíme.
Knedlíky: v míse smícháme mouku, mléko, žloutky, sůl a nasekanou na jemno kudrnku, nakonec přidáme nakrájený rohlík na kostičky, jemně vmícháme ušlehaný sníh z bílků, do vymazaných hrnečků naplníme a dáme vařit na 33 minut do vřící vodní lázně (voda by měla sahat tak do 1/2-3/4 hrnku) pod pokličku.
Další recepty:
Kuřecí kousky se žampiony a sladkým kečupem.
Domácí tatarka potěší chuťové pohárky.
Hříbková omáčka se lžičkou másla.
Hovězí guláš na červeném víně s houskovým knedlíkem.
Těstoviny s kuřecím masem a smetanovou omáčkou které můžeme zředit trochu mléka.
Kuřecí srdíčka na smetaně krátce prohřejeme.
Houbová polévka se smetanou vařená dvacet minut.
Tvarohové knedlíky s broskvemi podáváme pokapané trochou rozpuštěného tuku.
Houbová omáčka se zakysanou smetanou s chlebem.
Kuřecí kapsa se žampiony a vhodnou přílohou.
Zapečené těstoviny s uzeným masem a kyselou okurkou.
Houbová polévka na kyselo z podmáslí.
Kuřecí polévka se žampiony a drobně pokrájenou pažitku.
Hříbková kulajda
Dozvíte se zde, jak se připravuje hříbková omáčka s knedlíky z lázně a recept na ni.