Recepty > polévky > hříbková polévka s vařenými vejci
Suroviny potřebné pro přípravu:
300g čerstvých hříbků, 2 vejce uvařená natvrdo, 40g tuku, 15g hladké mouky, kousek cibule, 1dl smetany, petrželka, masox, pepř, sůl
Recept na přípravu:
Očištěné hříbky umelte na mlýnku na maso nebo jemně rozsekejte, osmažte na tuku s drobně pokrájenou cibulí, zaprašte je moukou, osmažte a zalijte vodou. Polévku dobře rozmíchejte, osolte, opepřete a povařte 20 minut. Ke konci varu vmíchejte masox a smetanu, zahřejte k varu, rozdělte na talíře a posypte drobně pokrájenými vejci a rozsekanou petrželkou.
Další recepty:
Řecká čočková polévka kterou ochutíme masoxem.
Dršťkovka z ovesných vloček kterou posypeme nasekanou pažitkou.
Pikantní česnečka s chlebem.
Zeleninový krém zasypeme pokrájenou zelenou petrželkou.
Slepičí polévka s nudlemi, nadrobno nasekanou pažitkou a petrželkou.
Kuřecí vývar s nudlemi a nasekanou petrželkou.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou řelijeme horkým vývarem.
Boršč s klobásou přelijeme zakysanou smetanou.
Houbovka se smetanou chutná s pečivem.
Fazolačka z bílých fazolí dochucená smetanou.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Tagliatelle s lososem a jikrami z něj.
Gulášová polévka z mletého masa kterou dochutíme polévkovým kořením.
Hříbková omáčka recept
Hříbková polévka s vařenými vejci má své kouzlo.