Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > hrníčkový velikonoční beránek

Hrníčkový velikonoční beránek

Suroviny potřebné pro přípravu:

2 hrníčky mléka, 1 hrníček oleje, 1,5 hrníčku moučkového cukru, 4 hrníčky polohrubé mouky, 1,5 balení prášku do pečiva, 2 vejce

Recept na přípravu:

Vejce rozmícháme ve vlažném mléce, přidáme olej a vše nalijeme do suché směsi a promícháme. Nalijeme do vymaštěné a strouhankou vysypané formy a pečeme asi 45 minut. Doba pečení je závislá i na druhu formy a druhu trouby. Zkušená i nezkušená kuchařka si poradí zkouškou pomocí špejle. Recept můžeme vylepšit přidáním strouhaných ořechů, kokosu, strouhané čokolády, kakaa, ale pak musíme počítat o to s menším množstvím mouky.

Další recepty:
Koblihy s povidly podávejte pocukrované.
Velikonoční beránek do kterého vmícháme sníh z bílků.
Sypaný koláč s jablky nakrájíme.
Biskupský beránek polijeme čokoládou.
Lívance podle tradičního receptu.
Palačinky s tvarohem můžeme přelít čokoládou.
Meruňkové čatní necháme vychladnout.
Španělská omeleta s hráškem a kukuřicí.
Velikonoční beránek z piškotového těsta kterého opatrně vyklopíme a necháme vychladnout.
Masopustní koblihy pocukrujeme.
Palačinky podáváme naplněné náplní.
Langoše ze zakysané smetany bohatě posypeme sýrem.
Vdolečky z trouby s oslazeným tvarohem.
Velikonoční beránek z tvarohového těsta

Recepty
Motto

Hrníčkový velikonoční beránek vykouzlí na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.