Recepty > moučníky a dezerty > hrnková bábovka
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru
2 hrnky mléka
2 vejce
9 lžic oleje
1 vanilkový cukr
1 kypřící prášek do pečiva
olej a hrubá mouka na vymazání formy
Recept na přípravu:
Všechny suroviny smícháme dohromady (podle chuti můžeme přidat rozinky, oříšky, strouhaná jablka nebo udělat tuto hrnkovou bábovku jako klasickou mramorovou), nalijeme do vymazané a vysypané formy a dáme péci.
Další recepty:
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou pečeme 20-30 minut.
Buchta se zakysanou smetanou a pudinkem vanilkovým.
Citronová bábovka pečená 40 minut.
Tiramisu z mascarpone necháme přes noc vychladit.
Sypaný koláč s jablky nakrájíme a podáváme.
Jablečná bábovka naplněná jablkovou směsí.
Hraběnčiny řezy s rybízem do kterých přidáme cukr a strouhaný kokos.
Ořechová bábovka se sněhem z bílků.
Hraběnčiny řezy s jablky a bílkovým sněhem.
Kynutý koláč s tvarohem a švestkami sypeme drobenkou.
Muffiny s jablky můžeme pocukrovat.
Banánové muffiny s kousky čokolády které přidáme do těsta.
Hraběnčiny řezy pečeme.
Olejová bábovka
Hrnková bábovka vykouzlí na stole lahodnou chuť.