Recepty > z jablek > hrnková jablečná bábovka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
4 vajíčka, 1 hrnek cukru krupice, 1/2 hrnku oleje, 2 hrnky polohrubé mouky, prášek do pečiva, 2 velká jablka, špetka skořice
Postup přípravy:
Vejce ušleháme s cukrem, postupně zašleháme olej a vmícháme mouku s práškem do pečiva (necelé 1 balení). Přidáme oloupaná a na hrubém struhadle nastrouhaná jablka ochucená skořicí. Těsto nalijeme do vymazené a vysypané bábovkové formy a vlížíme do trouby předem vyhřáté na teplotu 180 °C, ve které bábovku pečeme přibližně hodinu.
Další recepty:
Jablka v županu pečeme dozlatova.
Rybízové řezy s krémem.
Jogurtové těsto na pizzu posypeme strouhaným sýrem.
Buchta z nastrouhaných jablek která promícháme se skořicí.
Jablečný závin z listového těsta upečeme ve vyhřáté troubě.
Jablečné řezy s polevou - cukr, vejce a olej vyšleháme do pěny...
Jablečná bábovka posypaná cukrem.
Nekynutý borůvkový koláč s drobenkou dáme upéci do vyhřáté trouby.
Pečená jablka která zalijeme sosíkem.
Bábovka se švestkami s kousky švestek.
Nekynutý jablečný štrůdl
Vyzkoušejte recept a vychutnejte si chuť, kterou přináší hrnková jablečná bábovka.