Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > hrnkový borůvkový koláč s drobenkou

Hrnkový borůvkový koláč s drobenkou

Suroviny potřebné pro přípravu:

0,5 kg borůvek, 1 hrnek mouka hladká, 1 hrneček cukr krupice, 1 hrnek mléka, 1 vejce, 1 balíček kypřící prášek do pečiva, drobenka: 1 hrnek mouka hrubá, 1 hrnek cukr moučka, 50 g rozpuštěné máslo

Recept na přípravu:

Do mísy dáme mouku, cukr, prášek do pečiva, mléko, máslo, vejce a vše smícháme. Těsto rozhrneme na tukem vymazaný a moukou posypaný plech. Pak poklademe okapané rozmražené nebo čerstvé borůvky. Drobenku si připravíme smícháním ingrediencí a posypeme. Pečeme 20-30 minut.

Další recepty:
Těsto na štrůdl necháme odpočinout v chladnu.
Jogurtové těsto na pizzu nalijeme na plech.
Americké pancakes podáváme s džemem.
Rohlíčky s krémem vložíme do vyhřáté trouby a upečeme.
Americké muffiny pečeme ve vyhřáté troubě.
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou připravenou z mouky, másla a cukru.
Mozartovy koule necháme ztuhnout.
Recept na linecké cukroví s vykrojeným středem.
Biskupský chlebíček krájíme na řezy.
Borůvkový koláč s drobenkou pečeme cca 45 minut.
Vanilkové rohlíčky bez ořechů necháme "uzrát".
Ořechové hrudky nechte v chladu ztuhnout.
Biskupský beránek pečený.
Kynutý jablkový koláč s drobenkou

Recepty
Motto

Hrnkový borůvkový koláč s drobenkou vykouzlí na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.