Recepty

Recepty > polévky > hrstková polévka pro zdraví

Hrstková polévka pro zdraví

Suroviny potřebné pro přípravu:

2 lžíce másla, hrst rýže natural, hrst červené čočky, hrst sága, hrst jáhel, hrst ovsa, hrst špaldových vloček, 1,5 l vody, 2 mrkve, 1 petržel, polovina celeru, sůl, 1 kostka zeleninového bujónu, sekaná zelená petrželka

Recept na přípravu:

Do hrnce dáme máslo, na kterém osmažíme hrstičky (vše po jedné a opláchnuté pod vodou) rýže natural, červené čočky, sága, jáhel, ovsa, špaldových vloček a dalších zdravých zrnin. Zalijeme vodou nebo vývarem, přidáme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu a vše uvaříme doměkka. Nakonec osolíme, podle potřeby přidáme kostku bujónu a ozdobíme sekanou zelenou petrželkou.

Další recepty:
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Houbovka se smetanou chutná s pečivem.
Česnečka se sýrem kterým nešetříme.
Čočková polévka má kyselejší chuť.
Kulajda ze sušených hub do které přes síto přilijeme smetanu.
Oukrop z bramborového vývaru.
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Celerová polévka s knedlíčky houskovými.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Kulajda s houbami a koprem do které přidáme jemně nasekaný kopr.
Ruský boršč vaříme doměkka.
Valašská kyselica s brambory.
Sýrová polévka z taveného sýra a dvou vajec.
Hrstková polévka

Recepty
Motto

Hrstková polévka pro zdraví má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.