Recepty

Recepty > polévky > hrstková polévka ze sáčku

Hrstková polévka ze sáčku

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 sáček směsi na hrstkovou polévku (směs různých luštěnin a sušené zeleniny, olej, 1 cibule, 50 g anglické slaniny, 1 kostka masoxu, sůl, mletý pepř, majoránka, 2 bobkové listy, 3 lžíce hotové jíšky, 1 lžíce octa, 3-4 stroužky česneku

Recept na přípravu:

Obsah sáčku vysypeme na sítko a dobře propereme horkou vodou. Vsypeme do hrnce, zalijeme asi litrem vody, přidáme bobkové listy a vaříme do změknutí luštěnin (asi 45 minut). Mezitím na pánvi rozehřejeme co nejmenší množství oleje, necháme na něm zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a společně osmažíme. Obsah pánve vysypeme do hrnce k měkkým luštěninám. Pokud se vyvařilo hodně vody, přidáme vařící vodu do požadovaného množství polévky. Přidáme jíšku, masox, majoránku, osolíme, opepříme, okyselíme octem a ještě chvíli povaříme. Z hotové polévky vytáhneme bobkové listy a dochutíme rozmačkaným česnekem, případně dosolíme.

Další recepty:
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou pažitkou.
Staročeská bramboračka se žloutky.
Jemná cibulačka kterou ochutíme pažitkou.
Selská chlebová polévka s vejcem.
Houbová kulajda s koprem a vajíčkem.
Chlebová polévka se smetanou do které vmícháme najemno posekanou petrželku.
Kroupová česnečka s nadrobno rozsekanou petrželkou.
Krémová bramboračka s tuhou šlehačku.
Krémová česnečka z mléka.
Chlupatá chundelka se zelenou petrželkou.
Boršč s klobásou necháme zvolna vařit.
Kapustová poléva s rýží kterou dochutíme rozmačkaným česnekem.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Hrstková staročeská polévka

Recepty
Motto

Hrstková polévka ze sáčku přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.