Recepty

Recepty > vánoční cukroví > hrudky z pražených ovesných vloček

Hrudky z pražených ovesných vloček recept

Potřebné suroviny:

2 vrchovaté lžíce medu, 2 lžíce slunečnicového oleje, 150 g ovesných vloček, 20 g sezamových semínek

Postup přípravy:

Med s olejem nechte zpěnit v hrnci, přidejte vločky a sezam. Za stálého obracení pražte dozlatova. Poté vyklopte na naolejovaný talíř, rozprostřete a nechte trochu vychladnout, asi na takovou teplotu, abyste směs udrželi v rukou. Z vloček tvořte hrudky a po vychladnutí je vkládejte do papírových košíčků. Nakonec můžete přelít rozpuštěným medem.

Další recepty:
Fíkové pusinky upečeme v troubě.
Datle s marcipánem vánoční cukroví.
Marcipánové košíčky s bílou kandovanou třešní.
Datle s mandlemi posypeme solí.
Hraběnčiny řezy s jablky pečeme po dobu 25-30 minut.
Fíkové řezy nakrájejte na řezy.
Čokoládové úly vyklopte na kulatý piškot.
Kokosky se sněhem z kokosu a bílků.
Vánoční kokosky ze Salka 7 minut pečeme.
Ořechová vosí hnízda uchováváme v chladu.
Marcipánové košíčky necháme ztuhnout.
Jemné kokosové vánoční cukroví ozdobíme polevou nebo čokoládou.
Kokosová roláda s marmeládou kterou studenou nakrájíme.
Fíkové vánoční cukroví

Recepty
Motto

Tuto pochoutku přináší recept hrudky z pražených ovesných vloček.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.