Recepty > kuře > husa pečená s jablky
Potřebné suroviny:
1 menší mladá husa, sůl, pepř, 6 jablek, 1 lžíce hladké mouky
Postup přípravy:
Důkladně očištěnou husu osolíme z vnějšku i uvnitř. Naplníme ji menšími omytými, neloupanými jablky bez jádřinců, sešijeme nití nebo sepneme kovovou jehlicí, povrch opepříme, dáme do pekáče, podlijeme vodou, přikryjeme a budeme asi hodinu dusit. Pak sejmeme pokličku nebo druhou část pekáče a za stálého polévá šťávou z pečeně a podlévání teplou vodou nebo vývarem upečeme dozlatova. Měkkou upečenou husu vyjmeme, většinu sádla slijeme a zbytek sádla zaprášíme moukou, promícháme a necháme částečně osmažit. Pak podlijeme vodou a povaříme deset minut. Jablka z husy vyjmeme, husu nakrájíme na porce, dáme prohřát a podáváme.
Další jídla:
Pečená husa s červeným zelím a bramborovým knedlíkem kterou upečeme doměkka.
Kuře na zelí a anglické slanině pečeme dozlatova.
Kuřecí nudličky se šunkou a Nivou podáváme s bramborem.
Pečená kachna s jablky a zelím chutná s bramborovým knedlíkem.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Kuřecí ragú ke kterému přidáme zeleninu.
Slepice na paprice se smetanou chutná s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Martinská husa s bílým dušeným zelím.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Pečená husa se zelím a houskovým knedlíkem.
Marinované kuře s bramborem.
Kuřecí nudličky se zeleninou posypeme nastrouhanou Nivou.
Nadívaná perlička
Recept na přípravu jídla husa pečená s jablky přináší na talíř svoji chuť.