Recepty > kuře > husa se sušeným ovocem
Potřebné suroviny:
1 husa
sůl
kmín
4 jablka
300 g směsi sušených švestek a meruněk
1 kostka drůbežího vývaru
Postup přípravy:
Husu očistíme, omyjeme a osušíme, zvenku i zevnitř osolíme, posypeme kmínem a necháme asi 30 minut odpočinout v chladu. 2 celá jablka s vykrojenými jádřinci a polovinu směsi sušeného ovoce vložíme do husy a husu zajistíme kovovou jehlicí nebo zašijeme. Připravenou husu vložíme do pekáče, mírně ji podlijeme vývarem připraveným z kostky, zakryjeme a dáme do předehřáté trouby. Nejprve pečeme za občasného přelévání výpekem při teplotě 160°C asi 1,5 hodiny. Poté k huse přidáme zbylá nakrájená jablka, meruňky a švestky. Teplotu zvýšíme a husu dopečeme již odkrytou doměkka. Podáváme přelité výpekem s ovocem s dušeným zelím, bramborovým knedlíkem nebo noky.
Další jídla:
Drůbeží čína s těstovinami ze kterých vytvoříme věneček.
Kuře na pomerančích nakrájíme na kostky o velikosti sousta...
Grilované kuře s nádivkou pečeme do křupavé kůrčičky.
Martinská husa s dušeným zelím.
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Kuřecí nudličky na smetaně dochutíme solí a pepřem.
Husa pečená s jablky dozlatova.
Krůta na pomerančích s brambory.
Kachní stehna se zelím pečeme při 200 °C.
Pečená krůtí stehna s rýží.
Kachna na pomerančích a medu podáváme s rýží.
Husa s jablky podlitá omáčkou.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Pečená husa recept
Recept na přípravu jídla husa se sušeným ovocem přináší na talíř inspiraci.