Recepty > kuře > husí játra jako minutka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
husí játra, trocha hladké mouky, lžíce másla (husího sádla), cibuli, špetka sladké mleté papriky, 2 dl vývaru, 1 dl červeného vína, sůl
Postup přípravy:
Husí játra nakrájíme na plátky a zaprášíme hladkou moukou. Na pánvi rozpálíme lžíci másla (případně husího sádla), na kterém zpěníme lžíci nastrouhané cibulky, do které jsme vmíchali špetku mleté papriky, přidáme játra a zprudka orestujeme. Poté játra vyjmeme, necháme na horkém talíři a šťávu zalijeme vývarem a vínem. Necháme přejít varem, vrátíme játra a ještě krátce povaříme. Solíme nakonec, jinak játra ztvrdnou. Podáváme s rýží.
Další jídla:
Dušené žampiony s bambusem za stálého míchání krátce podusíme.
Kuře na kari dochutíme solí.
Drůbeží rizoto posypeme nastrouhaným sýrem eidam.
Kuře kung-pao podáváme s rýží.
Játra na víně podáváme s těstovinami a nastrouhaným sýrem.
Kuřecí játrová paštika kterou zabalíme do alobalu, aby neokorala.
Kuře na česneku pečeme v předem vyhřáté troubě.
Drůbeží játrová paštika se lžicí roztopeného másla.
Pečená kuřecí stehna na másle a slanině upečeme do měkka.
Kuřecí plátky s cuketou a omáčkou.
Játra na cibulce dusíme doměkka.
Drůbeží rizoto
Recept, podle kterého je hračka připravit husí játra jako minutka.