Recepty > kuře > husí krk nadívaný pečený
Potřebné suroviny:
husí krk, nádivka nebo nádivka 2 nebo nádivka 3, husí nebo kachní, případně vepřové sádlo
Postup přípravy:
Naplněný husí krk na obou stranách sešitý vložíme na sádlo, podlijeme a nejdříve po obou stranách krátce dusíme. Pak ho vložíme do trouby a za stálého polévání vypečenou šťávou a tukem pečeme. Podléváme teplou vodou nebo vývarem z drůbků.
Další jídla:
Drůbeží salát s ananasem podusíme.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Kuřecí nudličky s hermelínem dochutíme solí a pepřem.
Drůbeží srdce podáváme s bramborovou kaší.
Husí polévka kaldoun s pažitkou.
Kuře pečené v alobalu asi hodinu.
Drůbeží játra na cibulce podáváme s chlebem.
Kuřecí stehna na česneku ozdobíme zelenou petrželkou.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Špagety s kuřecím masem můžeme posypat strouhaným sýrem.
Nádivka do kuřete kterou poté upečeme.
Husí játra jako minutka s rýží.
Omeleta z ovesných vloček
Recept na přípravu jídla husí krk nadívaný pečený přináší na talíř svoji chuť.