Potřebné suroviny:
polovina husy
60 g husí sádlo
20 g hladké mouky
1 větší cibule
1 lžíce mleté červené papriky
sůl
Postup přípravy:
Husu omyjeme, osušíme, vyřežeme tuk a maso nakrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Husí sádlo rozpustíme, přidáme cibuli, mletou papriku a nakrájené maso. Vše krátce opečeme. Osolíme a podlijeme trochou vroucí vody. Přikryjeme a na mírném ohni dusíme doměkka. Maso 10 minut před dovařením poprášíme moukou, promícháme a dusíme. Hotový perkelt podáváme s těstovinami, noky nebo rýží.
Další jídla:
Kuře na pomerančích nakrájíme na kostky o velikosti sousta...
Krůta na pomerančích s brambory.
Kachna na pomerančích a medu podáváme s rýží.
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Pečená husí stehna podléváme při pečení vypečenou šťávou.
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Husa s jablky podlitá omáčkou.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Husí polévka kaldoun se sekanou petrželkou nebo pažitkou.
Grilované kuře s nádivkou pečeme do křupavé kůrčičky.
Martinská husa s dušeným zelím.
Husa pečená s jablky dozlatova.
Kachní stehna se zelím pečeme při 200 °C.
Husí játra jako minutka recept
Recept na přípravu jídla husí perkelt přináší na talíř inspiraci.