Recepty > polévky > hustá fazolačka
Suroviny potřebné pro přípravu:
fazole, mrkev, cibule, česnek, rajčata, řapíky celeru, sůl, pepř
Recept na přípravu:
Fazole necháme přes noc namočené. Druhý den je uvaříme do měkka. Přidáme k nim nakrájenou mrkev a cibuli a ještě asi 30 minut povaříme. Polovinu hmoty rozmixujeme na hladkou kaši, vrátíme zpět do hrnce a přidáme nakrájená rajčata a celer. Osolíme a opepříme. Povaříme ještě asi 15 minut, dokud celer nezměkne. Na oleji s drceným česnekem osmažíme kostičky chleba nebo bílého pečiva a vsypeme je do hotové polévky.
Další recepty:
Francouzská cibulačka se sýrem a bagetou.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená.
Řecká čočková polévka s cibulí.
Houbová omáčka na smetaně s houskovým knedlíkem.
Kyselica s klobásou a brambory.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Zelňačka s uzeným masem do které přidáme prolisovaný česnek.
Zeleninová polévka s kukuřicí a rajčaty kterou na závěr posypeme koriandrem.
Fazolačka s klobásou, prolisovaným česnekem a octem.
Čínská slepičí polévka do které přidáme feferonku.
Babiččina bramboračka do které přidáme přidáme rozmačkaný česnek.
Bramboračka na kyselo kterou dochutíme octem.
Hrachová polévka z mraženého hrášku
Hustá fazolačka má své chuťové kouzlo.