Recepty > polévky > hustá polévka z pangase
Suroviny potřebné pro přípravu:
400 g pangase, 1 litr vody, 2 mrkve, 1 petržel, 1 celeru, malá plechovka sterilovaného zeleného hrášku nebo 3 lžíce mraženého, 5 brambor, 2-3 vařená vejce, 2 lžíce másla, 2 plné lžíce hladké mouky, 2-3 kostičky taveného sýra, Vegeta, kostka zeleninového bujónu, sůl, citrónová šťáva, sekaná zelená petrželka, parmezán
Recept na přípravu:
Omytého pangase dáme vařit spolu s nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninou do vody. Přidáme sůl, Vegetu, kostku zeleninového bujónu, sekanou zelenou petrželku a po chvilce na kostičky nakrájené brambory. Vaříme do změknutí. Poté přidáme kostičky měkkého sýra a mícháme do rozpuštění. Z másla a hladké mouky uděláme jíšku, kterou přidáme do polévky a zavaříme. Na závěr po odstavení polévky přidáme na kostičky nakrájená vejce na tvrdo a pár kapek citrónové šťávy. Na talíři zdobíme sekanou zelenou petrželkou a labužníci si jí posypou trochou strouhaného parmezánu.
Další recepty:
Boršč z červené řepy dochutíme kořením a česnekem.
Kuřecí maso na kari s rýžovými nudlemi.
Staročeská bramboračka chuťově doplněná petrželkou.
Gulášová polévka z mletého masa je dochucená polévkovým kořením.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Česnečka recept na vaření.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Rybí karbanátky se strouhankou.
Španělská česnečka do níž vmícháme vejce prošlehaná se sýrem.
Krémová bramboračka do které vmícháme šlehačku.
Frankfurtská polévka s párkem ochucená paprikou a pažitkou.
Ruský boršč vaříme doměkka.
Špenátová polévka se smetanou, přidáme rozmačkaný česnek.
Dršťkovka z hlívy
Hustá polévka z pangase má své chuťové kouzlo.