Recepty

Recepty > omáčky > hutná játrová omáčka s rýží

Hutná játrová omáčka s rýží

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 litr hovězího vývaru, 200 g anglické slaniny vcelku, 500 g vepřových játer, 1 velká cibule, celý kmín, mletý pepř, sůl, hladká mouka

Jak připravit tento recept:

Na pánvi rozpustíme nadrobno nakrájenou slaninu, přisypeme kmín, přidáme najemno pokrájenou cibuli, kterou osmažíme do sklovita. Poté přidáme na kostičky nakrájená játra, která lehce osmahneme, podlijeme trochou vývaru, opepříme, přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka. Po změknutí přilijeme zbytek vývaru, játra vyjmeme z omáčky a polovinu z nich rozmixujeme. Omáčku přecedíme, vložíme rozmixovaná játra, dosolíme, přivedeme k varu, zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě a vaříme na mírném ohni za častého míchání alespoň 7 minut. Nakonec do omáčky přidáme zbytek jater a lehce povaříme, aby se játra prohřála.

Podáváme s rýží.

Další recepty:
Kuře se sýrovou omáčkou z nivy.
Játrová omáčka s rýží kterou uvaříme dle návodu na balení.
Boloňská omáčka je klasika.
Dozvíte se, jak udělat chilli omáčku tak, aby chutnala.
Játrová omáčka zahuštěná moukou.
Domácí tatarka potěší chuťové pohárky.
Marinované kuře podáváme s rýží nebo bramborem.
Vepřové nudličky na víně podlijeme červeným vínem.
Vepřové plátky na žampionech zředíme vývarem.
Domácí klobásy - vepřové maso nakrájíme na velmi malé kousky...
Houbová omáčka se smetanou dochutíme citronovou šťávou.
Čínská polévka z křídel.
Plněná kuřecí prsíčka můžeme jíst teplá s bramborem nebo studená s chlebem.
Houbová omáčka

Recepty
Játrová omáčka

Dozvíte se zde, jak se připravuje recept hutná játrová omáčka s rýží.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.