Recepty > polévky > indická čočkovka
Suroviny potřebné pro přípravu:
Suroviny, které budeme potřebovat, jsou uvedeny v receptu.
Recept na přípravu:
Přes noc namočíme hrnek čočky. Druhý den na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme 3 utřené česneky a na špici kulatého nože zázvoru, tlučeného hřebíčku, kurkumy, trochu římského kmínu, lžičku hořčice, sušenou citronovou kůru a do tohoto kořenícího základu vložíme nabobtnalou čočku, přidáme 1-2 nasekané řapíky celeru nebo podobné množství kořenového celeru a 4 rozkrájená rajčata, osolíme a pomalu vaříme, až je čočka měkká. Hotovou polévku ochutíme citronem, sekanou petrželkou a popřípadě i špetkou chilli.
Další recepty:
Loštická polévka chutná.
Rychlá čočkovka vařená, až změkne zelenina.
Pekingská kuřecí polévka dochucená glutasolem.
Bramboračka s kroupami kterou vaříme do změknutí brambor.
Fazolačka z bílých fazolí do které přidáme smetanu.
Slepičí polévka s nudlemi kteroé v talíři přelijeme.
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Hovězí vývar se zeleninou, který připravíme ze žeber.
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky kterou podáváme s bílým pečivem.
Majonéza bez vajec upravená dle chuti.
Čočková polévka se zeleninou kterou podáváme ještě teplou.
Čočkovka okyselená trochou octa.
Bramboračka s houbami vaříme ji do změknutí brambor i hub.
Indická polévka z červené čočky
Indická čočkovka přináší na talíře vytříbenou chuť.