Recepty > polévky > indická fazolačka s kari
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
300 g sušených bílých fazolí, 1 velká cibule, 1-2 stroužky česneku, 3 lžíce oleje, 1, 5 lžíce kari koření, 1 litr zeleninového vývaru, 500 g brambor, 250 g mrkve, 300 g pórku, pepř, zelená petrželka, sůl
Recept na přípravu:
Fazole namočíme na 8 hodin do 600 ml studené vody. V hrnci rozehřejeme olej, na kterém podusíme pokrájenou cibulku, přidáme rozetřený česnek a kari koření a ještě dusíme. Přilijeme fazole i s vodou, ve které byly namočené a obsah hrnce přivedeme k varu. Necháme vařit pod pokličkou. Brambory oloupeme a nakrájíme na větší kostky, které pak s nakrájeným pórkem a mrkví přidáme po 20 minutách k fazolím a dál ještě 25 minut vaříme. Indickou fazolačku dochutíme a ozdobíme petrželkou.
Další recepty:
Boršč s klobásou necháme zvolna vařit.
Studená rajská polévka zdobená lístky bazalky.
Boršč s červenou řepou dochutíme kořením a česnekem.
Čočka po indicku s kari kořením.
Pórková polévka s ovesnými vločkami kterou vaříme, až pórek změkne.
Ruský boršč ke kterému přidáme lžíci zakysané smetany.
Polévka z ovesných vloček vařená, až vločky změknou.
Ukrajinský boršč podáváme s kopečkem zakysané smetany.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky do které přidáme vegetu pro dochucení.
Zelňačka s cizrnou a zeleninou.
Tradiční boršč podáváme ozdobený zakysanou smetanou.
Vegetariánská fazolačka
Ochutnejte recept indická fazolačka s kari.