Recepty > polévky > indická kari polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 středně velká cibule, banán, jablko, 1/2 šálku vody, 1 litr hovězího vývaru, 2 lžíce másla, lžíce mouky, kari koření, 3 lžíce mandlí
Recept na přípravu:
Cibuli, banán a jablko oloupeme, nakrájíme na plátky, vložíme na 1 lžíci mírně rozehřátého másla, zalijeme malým množstvím vody a deset minut dusíme. Poté vmícháme mousku s karí kořením. Směs zalijeme vývarem a dalších deset minut povaříme. Polévku ochutíme cukrem a kari kořením. Při podávání polévku doplníme plátky na zbylém másle lehce opražených mandlí.
Další recepty:
Cuketa na kari s kokosovým mlékem.
Smetanová celerová polévka s kostičkami osmažené housky.
Fazolačka s klobásou a kořenovou zeleninou.
Pohanková nádivka s kuřetem půl hodinky pečená.
Bílá česnečka s nasekanou petrželkou.
Chřestový krém krátce povaříme.
Sýrová polévka se zeleninou a zelenou petrželkou.
Hovězí maso na celeru s bramborovým knedlíkem..
Česnečka se sýrem z prolisovaného česneku.
Zelňačka z kysaného zelí se smetanou.
Česnečka se sýrem a šunkou posypaná pažitkou.
Celerová polévka s vločkami a kmínem ozdobená na talíři bylinkami.
Majonéza s kari a citronovou šťávou.
Polévka z celeru
Indická kari polévka přináší na talíře svoji chuť.