Recepty > omáčky > indické ananasové čatní s mandlemi
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 cibule, 1 stroužek česneku, 1 ananas, 4 lžíce olivového oleje, 1 lžička hořčičných semínek, 1 snítka rozmarýnu, 100 g třtinového cukru, 1 lžíce medu, 100 ml jablečného octa, 50 g mandlových plátků
Jak připravit tento recept:
Cibuli nasekáme nadrobno, česnek pokrájíme na tenké plátky. Ananas oloupeme, odstraníme zdřevnatělý střed a nakrájíme na kostičky. Rozehřejeme olej, orestujeme na něm cibuli, přidáme hořčičná semínka a česnek a smažíme, dokud česnek nezezlátne. Vložíme ananas, lístečky rozmarýnu, cukr a med. Přilijeme ocet a vše velmi zvolna necháme asi 1 hodinu dusit. Plátky mandlí nasucho opražíme. Čatní dle potřeby dochutíme a vmícháme do něj mandle, prohřejeme a odstavíme. Horkou směs rozdělíme do zavařovacích skleniček, uzavřeme, na 5 minut otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Podáváme k šunce, uzeninám nebo studenému masu.
Další recepty:
Rajská omáčka s masovými kuličkami a kynutým knedlíkem.
Čatní z cukety obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
Falešná svíčková na smetaně s citronovou šťávou nebo octem.
Angreštová polévka podávaná vychladlá.
Čatní z jablek přendáme do sterilizovaných sklenic a uzavřeme.
Sýrová omáčka kterou ochutíme žloutky a máslem.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Kari rizoto zahušťujeme solamylem.
Recept na chapati, indický chleba namažeme rozpuštěným máslem.
Chilli con carne nakonec krátce prohřejeme.
Vepřové koleno na červeném víně vyjmeme a naporcujeme.
Bavorská svíčková které dodají chuť brusinky.
Kuřecí nudličky s ananasem podáváme s vařenou neochucenou rýží.
Indické čatní
Dozvíte se zde, jak se připravuje indické ananasové čatní s mandlemi a recept na přípravu.