Potřebné suroviny:
1 kuře
1 bílý jogurt
1 cibule
muškát
skořice
sůl
pepř
1 bobkový list
hřebíček
3 stroužky česneku
mletá sladká paprika
kečup
Postup přípravy:
Rozporcované a pokud možno vykostěné kuře naložíme na 2 hodiny do rozšlehaného osoleného jogurtu. Poté na pánvi zpěníme cibulku, přidáme trochu muškátu, skořice, pepře, bobkový list a hřebíček. Do toho vložíme kuře i s marinádou a dusíme téměř doměkka. Nakonec přidáme rozetřený česnek, sladkou papriku a kečup. Povaříme a podáváme.
Další jídla:
Krůta na pomerančích s brambory.
Husí polévka kaldoun se sekanou petrželkou nebo pažitkou.
Pečená husí stehna podléváme při pečení vypečenou šťávou.
Grilované kuře s nádivkou pečeme do křupavé kůrčičky.
Kachna na pomerančích a medu podáváme s rýží.
Kuře na pomerančích nakrájíme na kostky o velikosti sousta...
Recept na kuře na paprice s rýží.
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Husa s jablky podlitá omáčkou.
Husa pečená s jablky dozlatova.
Martinská husa s dušeným zelím.
Kachní stehna se zelím pečeme při 200 °C.
Recept kuře na kari
Recept na přípravu jídla indické kuře přináší na talíř inspiraci.