Recepty

Recepty > indonéská kuchyně > indonéské kuře v kokosovém mléce

Recept - Indonéské kuře v kokosovém mléce (Petjel ajam)

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Potřebné suroviny:

500 g vařeného kuřecího masa nebo grilovaná kuřecí prsíčka, 2 lžíce oleje, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 1 lžička mletého zázvoru, půl lžičky chilli koření, 300 ml kokosového mléka, několik listů bazalky, 2 lžičky koriandru

Postup přípravy:

Na pánvi rozehřejeme olej, na kterém osmažíme najemno nasekanou cibuli a rozetřený stroužek česneku. Přidáme zázvor, chilli koření, kokosové mléko, bazalku a rozdrcený nebo rozemletý koriandr. Kuřecí maso vložíme do šťávy a bez pokličky je za občasného míchání 15 minut mírně vaříme.

Další recepty:
djakartine, kokosová rýže, lilek po sečuánsku, mexická polévka s rýží, segedínský guláš, banánová pánev, rýže deseti chutí, čínské nudle, kuře na kari po indicku, domácí klobásy, cukety plněné olivovou rýží

Recepty
Externí odkazy

Recepty chutnají doma i u přátel.


Yin.cz prináší informace nejen o jídle.