Recepty > omáčky > istanbulská omáčka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
100 g jader vlašských ořechů, 2 lžíce strouhanky, 2 stroužky česneku, šťáva z 1 citronu, 2 lžíce oleje, 1 šálek bílého jogurtu, špetka chilli koření, špetka cukru
Jak připravit tento recept:
Ořechy smícháme s prosátou strouhankou, utřeným česnekem, trochou cukru, osolíme, okořeníme chilli kořením, přidáme citronovou šťávu a v mixéru rozmixujeme. Poté do mixeru po kapkách přidáváme olej a poté po lžicích jogurt, připravíme tak omáčku hustoty smetany (případně mírně zředíme vodou). Do hotové omáčky vmícháme nadrobno nakrájenou mátu.
Další recepty:
Holandská polévka do které přidáme pórek.
Domácí tatarka s trochou pepře.
Jarní hlávkový salát ozdobíme natvrdo uvařenými vejci.
Smažený hermelín se šunkou osmažíme z obou stran dozlatova.
Sladká chilli omáčka při vaření zhoustne.
Čočka po indicku kterou dochutíme citronovou šťávou.
Nakládaný hermelín necháme nekolik dní uležet v lednici.
Frankfurtská polévka s klobásou kterou nakrájíme na kolečka.
Kuřecí řízky v jogurtu na rozehřátém oleji usmažíme.
Rajská omáčka s hovězím masem a s vhodnou přílohou.
Domácí majonéza vymixovaná dohledka.
Hořčicová omáčka ke které přidáme kyselou smetanu.
Koprová omáčka se smetanou.
Indický chleba chapati
Dozvíte se zde, jak se připravuje istanbulská omáčka a recept na přípravu.