Recepty

Recepty > polévky > italská cuketová polévka

Italská cuketová polévka

Suroviny potřebné pro přípravu:

2 lžíce olivového oleje, lžíce másla, 1 středně velká nahrubo nakrájená cibule, 900 g očištěných a na kolečka nakrájených cuket, lžička oregana, 600 ml zeleninového nebo drůbežího vývaru, 120 g parmezánu, 300 ml smetany, sůl, čerstvě mletý pepř

Recept na přípravu:

Ve velkém hrnci rozpálíme olej a máslo. Vsypeme cibuli a 5 minut na mírném ohni smažíme za častého míchání doměkka. Přisypeme cuketu a oregano a dle chuti osolíme a opepříme. Na středním plameni pak za pravidelného míchání vaříme asi 10 minut. Přilijeme vývar a za stálého míchání přivedeme k varu. Zmírníme plamen a směs vaříme pod pokličkou. Nakonec cuketovou polévku rozmixujeme najemno a přecedíme přes síto. Přilijeme polovinu smetany a ohřejeme, ale nevaříme. Pokud je cuketová polévka příliš hustá, můžeme ji zředit vývarem. Podle chuti přisolíme a opepříme. Cuketovou polévku rozdělíme do předehřátých talířů, přimícháme zbytek smetany, ozdobíme oreganem a můžeme podávat.

Další recepty:
Španělská česnečka s rajčaty.
Hovězí maso na houbách zalijeme zakysanou smetanou.
Kmínová polévka s vajíčkem a nasekanou petrželkou.
Bílá bramboračka do které vmícháme bramborovou kaši.
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Česnečka se sýrem který nastrouháme.
Bačovská polévka chutná s chlebem.
Francouzská bramboračka z brambor.
Žampionová polévka s taveným sýrem z bujónu.
Polévka z červené čočky a mrkve dochucená vegetou a pepřem.
Čínská švestková omáčka ze sušených švestek.
Slovenská fazolačka, fazole necháme nabobtnat.
Kuřecí vývar s drobením zdobíme zelenou petrželkou.
Cuketová polévka s rajčaty

Recepty
Motto

Italská cuketová polévka má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.