Recepty > polévky > italská kaštanová polévka (Zuppa di castagne)
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 litr vývaru, 250 g jedlých kaštanů, 1 bobkový list, 2 hřebíčky, 1 stonek celeru, 2 lžíce smetany, sůl
Recept na přípravu:
Kaštany nařízneme na špičatém konci dvěma příčnými řezy a pečeme 15 minut v mírně vyhřáté troubě. Potom oloupeme vnější i vnitřní slupku a vaříme je asi 40 minut ve vývaru s bobkovým listem, hřebíčkem a celerem. Potom kaštany a celer vyjmeme, umeleme na mlýnku, dáme do hrnce, zalijeme přecezeným vývarem, osolíme, zjemníme smetanou. Podáváme se skrojky osmaženého chleba.
Další recepty:
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená v troubě.
Bramboračka na másle ze kterého připravíme jíšku.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou přelijeme vývarem.
Francouzská cibulačka se sýrem a kousky bagety.
Drůbková polévka s knedlíčky kterou podle chuti dosolíme.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Špenátová polévka se zakysanou smetanou a trochou sýra.
Hrášková polévka se smetanou a opečenými kostičkami rohlíku.
Fazolová čorba ozdobená snítkou kopru.
Babiččina bramboračka z babiččina receptáře.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Cuketa na kari koření.
Italská rajčatová polévka
Italská kaštanová polévka (Zuppa di castagne) má své chuťové kouzlo.