Recepty

Recepty > polévky > italská kaštanová polévka (Zuppa di castagne)

Italská kaštanová polévka (Zuppa di castagne)

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 litr vývaru, 250 g jedlých kaštanů, 1 bobkový list, 2 hřebíčky, 1 stonek celeru, 2 lžíce smetany, sůl

Recept na přípravu:

Kaštany nařízneme na špičatém konci dvěma příčnými řezy a pečeme 15 minut v mírně vyhřáté troubě. Potom oloupeme vnější i vnitřní slupku a vaříme je asi 40 minut ve vývaru s bobkovým listem, hřebíčkem a celerem. Potom kaštany a celer vyjmeme, umeleme na mlýnku, dáme do hrnce, zalijeme přecezeným vývarem, osolíme, zjemníme smetanou. Podáváme se skrojky osmaženého chleba.

Další recepty:
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená v troubě.
Bramboračka na másle ze kterého připravíme jíšku.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou přelijeme vývarem.
Francouzská cibulačka se sýrem a kousky bagety.
Drůbková polévka s knedlíčky kterou podle chuti dosolíme.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Špenátová polévka se zakysanou smetanou a trochou sýra.
Hrášková polévka se smetanou a opečenými kostičkami rohlíku.
Fazolová čorba ozdobená snítkou kopru.
Babiččina bramboračka z babiččina receptáře.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Cuketa na kari koření.
Italská rajčatová polévka

Recepty
Motto

Italská kaštanová polévka (Zuppa di castagne) má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.