Recepty > italská kuchyně > polévka Pappa al pomodoro
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Ingredience potřebné pro přípravu:
500 g vyloupaných zralých rajčat bez semínek, 200 g veky, 2 stroužky česneku, 1 malá cibule, svazek bazalky, zeleninový vývar, olivový olej, sůl, pepř
Postup přípravy:
Na rozehřátém olivovém oleji zlehka orestujeme nakrájený česnek a cibulku, přidáme polovinu svazku natrhané bazalky, rajčata, sůl, pepř, promícháme a 15 minut vaříme. Poté přidáme tenké plátky pečiva, zalijeme vývarem nebo vodou a vaříme, až polévka zhoustne. Po 20 minutách stáhneme, přiklopíme pokličkou a necháme 15 minut odležet. Podáváme s bazalkou a olivovým olejem.
Další recepty nejen italské kuchyně:
Hlíva s těstovinami dušená doměkka.
Italský chléb focaccia pečeme při teplotě 220-250 °C.
Italské špagety posypeme sýrem parmezán.
Italská polévka s rýží a mrkví.
Pizza těsto pečeme do zlatava.
Špagety Aglio olio e peperoncino s feferonkami.
Omáčka Sugo pomodor kterou nalijeme do sklenic a zavaříme.
Špagety Carbonara neboli uhlířské.
Originální italský recept na Minestrone do které přidáme fazole a uvařené brambory.
Boloňské špagety jsou klasika světové kuchyně.
Italské těstoviny se špenátem důkladně promícháme.
Gnocchi recept
Ochutnejte jídlo skvělé chuti, které vám přináší recept italská polévka Pappa al pomodoro.