Recepty > polévky > italská rajčatová polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
4 lžíce oleje, 4 cibule, 2 stroučky česneku, 1 kg rajčat, 1 litr vývaru, sůl, pepř, cukr, 8 lístků bazalky, snítka tymiánu, 1 dl smetany, 5 dkg vařené rýže, hrstka strouhaného tvrdého sýra
Recept na přípravu:
Na rozehřátém oleji osmahneme posekanou cibuli a česnek, přidáme nakrájená rajčata a zalijeme vývarem. Vaříme 20 minut, přidáme sůl, mletý pepř a cukr. Protlačíme přes síto, přidáme snítku tymiánu, smetanu a rýži, povaříme a nakonec přidáme drobně nasekanou bazalku. Můžeme doplnit kostičkami bílé veky a na talíři zasypat strouhaným sýrem.
Další recepty:
Houbovka se smetanou a pečivem.
Dršťková polévka z václavek do které vmícháme prolisovaný česnek.
Slovenská kapustnica do které nakrájíme klobásy.
Smažený hermelín se šunkou osmažíme dozlatova.
Francouzská cibulačka se sýrem zapečená v troubě.
Chalupnická polévka z podmáslí s toastíky.
Bramboračka s houbami vařená do změknutí brambor.
italská zeleninová polévka minestrone se strouhaným parmezánem.
Kuřecí česnečka dochucená prolisovaným česnekem.
Dětský boršč chutná se lžící kysané smetany.
Omáčka z hermelínu se hodí k vařené zelenině.
Kuřecí nudličky s banánem a rýží jako přílohou.
Koprová omáčka z podmáslí a smetanou.
Italská rajčatová omáčka
Italská rajčatová polévka přináší na české talíře svoji chuť.