Recepty > omáčky > italská základní rajčatová omáčka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
110 g rajčat, 3 bazalkové lístky, 2 stroužky česneku, 1 lžíce rajčatové pasty, 2 lžičky extra panenského olivového oleje
Jak připravit tento recept:
Vykrojíme dužinu z rajčat a rozmixujeme je s bazalkou, přimícháme česnek, rajčatovou pastu, olej, osolíme a opepříme. Necháme 30 minut odpočinout.
Další recepty:
Holandská polévka do které přidáme pórek.
Nakládaný hermelín necháme nekolik dní uležet v lednici.
Domácí majonéza vymixovaná dohledka.
Rajčatová polévka s kroupami z protlaku.
Kuřecí řízky v jogurtu na rozehřátém oleji usmažíme.
Hořčicová omáčka ke které přidáme kyselou smetanu.
Čočka po indicku kterou dochutíme citronovou šťávou.
Koprová omáčka se smetanou.
Jarní hlávkový salát ozdobíme natvrdo uvařenými vejci.
Smažený hermelín se šunkou osmažíme z obou stran dozlatova.
Italská rajčatová omáčka s bazalkou.
Frankfurtská polévka s klobásou kterou nakrájíme na kolečka.
Rajská omáčka s hovězím masem a s vhodnou přílohou.
Indický chleba chapati
Dozvíte se zde, jak se připravuje italská základní rajčatová omáčka a recept na přípravu.