Recepty

Recepty > omáčky > jablečná omáčka s citronovou šťávou

Jablečná omáčka s citronovou šťávou recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

300 g jablek, 30 g rostlinného tuku nebo másla, 30 g hladké mouky, 500 ml vody, sůl, cukr, citronová šťáva

Jak připravit tento recept:

Jablka oloupeme na menší kousky, trochu podlijeme, rozvaříme a prolisujeme. Z tuku a mouky si připravíme světlou jíšku, zředíme, rozšleháme a povaříme. Přidáme protlak z jablek, sůl, cukr a krátce povaříme. Dochutíme citronovou šťávou. Horkou omáčku podáváme k vařenému masu.

Další recepty:
Čočka po indicku kterou dochutíme citronovou šťávou.
Nakládaný hermelín necháme nekolik dní uležet v lednici.
Koprová omáčka se smetanou.
Jablečný koláč s pudinkem krájíme až po úplném vychladnutí.
Jarní hlávkový salát ozdobíme natvrdo uvařenými vejci.
Rajská omáčka s hovězím masem a s vhodnou přílohou.
Kuřecí řízky v jogurtu na rozehřátém oleji usmažíme.
Italská rajčatová omáčka s bazalkou.
Domácí majonéza vymixovaná dohledka.
Jablečný koláč na plech potřeme citrónovou polevou.
Kuřecí salát s majonézou podáváme s pečivem.
Rajčatová polévka s kroupami z protlaku.
Hořčicová omáčka ke které přidáme kyselou smetanu.
Jablečná bábovka

Recepty
Motto

Dozvíte se zde, jak se připravuje jablečná omáčka s citronovou šťávou a recept na přípravu.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.