Recepty > omáčky > jablečná omáčka z majonézy
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
200 g majonézy, 2 větší jablka, trocha bílého přírodního bílého vína, sůl, citronová šťáva, cukr, 1 lžíce strouhaného křenu, mletý pepř, worcesterová omáčka
Jak připravit tento recept:
Jablka oloupáme, nakrájíme na čtvrtky, odstraníme jádřince a v troše vína podusíme doměkka. Horká jablka prolisujeme, necháme vychladnout a i se šťávou vmícháme do majonézy. Omáčku ochutíme solí, citronovou šťávou, cukrem, strouhaným křenem, pepřem a několika kapkami worcesterové omáčky. Důkladně promícháme a necháme odležet.
Další recepty:
Jablečný koláč s pudinkem krájíme až po úplném vychladnutí.
Jarní hlávkový salát ozdobíme natvrdo uvařenými vejci.
Rajská omáčka s hovězím masem a s vhodnou přílohou.
Kuřecí řízky v jogurtu na rozehřátém oleji usmažíme.
Čočka po indicku kterou dochutíme citronovou šťávou.
Italská rajčatová omáčka s bazalkou.
Domácí majonéza vymixovaná dohledka.
Jablečný koláč na plech potřeme citrónovou polevou.
Kuřecí salát s majonézou podáváme s pečivem.
Nakládaný hermelín necháme nekolik dní uležet v lednici.
Rajčatová polévka s kroupami z protlaku.
Hořčicová omáčka ke které přidáme kyselou smetanu.
Koprová omáčka se smetanou.
Jablečná bábovka
Dozvíte se zde, jak se připravuje jablečná omáčka z majonézy a recept na přípravu.