Recepty > polévky > jablečná polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
300g očištěných oloupaných jablek, 6dl vody, 50-70g cukru, 1/2 balíčku vanilkového cukru, 1 lžíce rozinek, 20g jemné krupice, citrónová šťáva
Recept na přípravu:
Jablka zbavte jádřinců, pokrájejte na kousky, vsypte do vařící oslazené vody, tenkým praménkem vsypte krupici, potom přebrané, propláchnuté a spařené rozinky a za stálého míchání povařte 2 minuty. Polévku sundejte z plotny, dochuťte vanilkovým cukrem a citrónovou šťávou a za občasného zamíchání vychlaďte. Přislaďte podle chuti.
Další recepty:
Fíkové vánoční cukroví protlačujeme nástavcem.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky které vkládáme do polévky.
Bílá bramboračka zahuštěná jíškou.
Kuřecí vývar s nudlemi a nasekanou petrželkou.
Smetanová žampionová polévka kterou ozdobíme ozdobíme zelenou částí jarních cibulek.
Staročeská bramboračka do které vklepneme žloutky.
Thajská kuřecí polévka dochucená limetkou a solí.
Rybí polévka s rajčaty a smaženou houskou.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou řelijeme horkým vývarem.
Bouillabaisse - mořské plody necháme rozmrazit.
Rybí placičky připravíme z file.
Kuřecí nudličky s rýží usmažíme na oleji.
Jablečná omáčka s citronovou šťávou
Jablečná polévka má své kouzlo.