Recepty > moučníky a dezerty > jablečný pohár
Suroviny potřebné pro přípravu:
750g jablek, 3 lžíce vody, 3 lžíce cukru, citronová šťáva, 250ml šlehačky + lžička cukru
hroznové víno nebo jiné ovoce na ozdobu
Recept na přípravu:
Jablka oloupeme, nakrájíme na kostičky a s cukrem a vodou rozdusíme na kaši. Přidáme citronovou šťávu a necháme dobře vychladit. Šlehačku ušleháme se lžičkou cukru a střídavě dáváme do pohárů vrstvu jablek a vrstvu šlehačky. Poté poháry ozdobíme hroznovým vínem a podáváme.
Další recepty:
Borůvkový koláč s drobenkou pečeme cca 45 minut.
Dip z avokáda a majonézy.
Jogurtové těsto na pizzu nalijeme na plech.
Mrkvové placky pečeme z obou stran dozlatova.
Rohlíky ze špaldové mouky 15 - 20 minut pečeme.
Sýrové fondue posypeme mandlovými lupínky.
Ananasový dezert s lesním ovocem ozdobíme popřípadě i kopečkem zmrzliny.
Ananasový dort s tvarohovým krémem necháme vychladit.
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou připravenou z mouky, másla a cukru.
Banánový chlebíček s čokoládovou polevou.
Jablečný koláč na plech potřeme polevou.
Těsto na štrůdl necháme odpočinout v chladnu.
Mrkvové šátečky pečeme v troubě.
Recept na jablečný štrůdl
Jablečný pohár vykouzlí na stole lahodnou chuť.