Recepty

Recepty > z jablek > jablečný štrůdl

Recept na jablečný štrůdl

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

12 lžic polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 10 lžic mléka, 2 lžíce oleje, nastrouhaná jablka, rozinky, cukr, skořice

Postup přípravy:

Do mísy nasypeme polohrubou mouku, prášek do pečiva, přilijeme mléko, olej a vypracujeme vláčné těsto, které vyválíme a na které nasypeme nastrouhaná jablka s rozinkami a posypeme cukrem se skořicí. Náplň je možné doplnit o med, kokos, vlašské ořechy... Jablečný štrůdl podáváme nejlépe ještě teplý.

Další recepty:
Jablečná buchta se skořicí.
Sypaný koláč s jablky pečeme při 180 °C.
Jablečné řezy s polevou - cukr, vejce a olej vyšleháme do pěny...
Pečená jablka která zalijeme sosíkem.
Buchta z nastrouhaných jablek která promícháme se skořicí a olejem.
Jablečný závin - mouku a sůl zaděláme s vodou...
Jablka v županu pečeme dozlatova.
Jablečný koláč s pudinkem krájíme až po úplném vychladnutí.
Pečená kachna s jablky a zelím podávaná s knedlíkem či bramborovým knadlíkem.
Tvarohová žemlovka ze sladkých rohlíků.
Jablečný koláč na plech

Recepty
Jablečný štrůdl

Vyzkoušejte recept a chutnejte jablečný štrůdl.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.