Recepty > moučníky a dezerty > jablková buchta se zakysanou smetanou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
300 g jablek, 150 g cukru, 150 g hrubé mouky, 2 vejce, 1 dl olivového oleje, prášek do pečiva, vlašské ořechy, rozinky, lžíce kakaa, , zakysaná smetana, čokoládová poleva
Recept na přípravu:
Nastrouhaná jablka smícháme s nahrubo nakrájenými ořechy a lžicí kakaa. Vejce ušleháme s cukrem a vlijeme na ochucená jablka. Poté přidáme olej, mouku s práškem do pečiva a vše dobře promícháme. Směs nalijeme do vymazané misky a upečeme. Hotovou buchtu vyklopíme, potřeme zakysanou smetanou a ozdobíme proužky čokoládové polevy.
Další recepty:
Piškotový svítek přidáváme do polévky.
Buchta se zakysanou smetanou a pudinkem vanilkovým.
Borůvkový koláč bez vajec s drobenkou pečeme 20-30 minut.
Banánové muffiny s kousky čokolády které přidáme do těsta.
Borůvkový koláč s tvarohem a želatinou necháme ztuhnout a nakrájíme.
Cuketová buchta se zakysanou smetanou kterou posypeme nastrouhanou čokoládovu tyčinkou.
Borůvkový koláč s drobenkou - vyšleháme tvaroh, jogurt, vejce.
Tiramisu z mascarpone bez vajec necháme vychladit v lednici.
Kynutý jablkový koláč potřeme rozšlehaným bílkem.
Tiramisu z mascarpone necháme přes noc vychladit.
Muffiny s jablky můžeme pocukrovat.
Buchta se zakysanou smetanou
Tuto lahodnou chuť přináší recept jablková buchta se zakysanou smetanou.