Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > jablkový dortík ke kávě

Jablkový dortík ke kávě

Suroviny potřebné pro přípravu:

4 středně velká jablka, 4 vejce (žloutky + sníh), 4 lžíce cukru, 4 lžíce oleje nebo rozpuštěného másla, 4 lžíce polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 2 lžíce kakaa
marmeláda, skořice, šlehačka, ořechy, kakao

Recept na přípravu:

Jablka nastrouháme, smícháme s ostatním, nakonec vmícháme sníh, vlijeme do vymazané formy a upečeme v troubě předehřáté na teplotu 180°C. Vychladlé potřeme marmeládou, kolem dokola šlehačkou, posypeme skořicí, kakaem a strouhanými ořechy.

Další recepty:
Sušenky z ovesných vloček bez cukru pečeme dozlatova při střední teplotě.
Hraběnčiny řezy s jablky pečeme po dobu 25-30 minut.
Hrníčková cuketová buchta s vejci.
Kachna na medu s broskvemi.
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou připravenou z mouky, másla a cukru.
Pšeničný chléb s kmínem z domácí pekárny připravíme na program klasik.
Borůvkový koláč s drobenkou pečeme cca 45 minut.
Ovesné kuličky necháme v chladu ztuhnout.
Ledová káva se zmrzlinou dozdobená šlehačkou a grankem.
Čokoládový dort necháme ztuhnout v lednici.
Chléb z kvásku necháme 4-5 hodin kynout.
Těsto na štrůdl necháme v chladnu odpočinou.
Italský chléb focaccia položíme na pečícím papírem vyložený plech.
Ledová káva recept

Recepty
Motto

Jablkový dortík ke kávě ke kávě vykouzlí v ústech lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.