Recepty

Recepty > polévky > jáhlová česnečka

Jáhlová česnečka

Suroviny potřebné pro přípravu:

5 lžic sádla, 7 stroužků česneku, 3 lžičky majoránky, sůl, mletý pepř, 2 hrstky jahel, 1 kostka zeleninového bujónu

Recept na přípravu:

Do hrnce nalijeme litr vody, přivedeme k varu a vhodíme bujón. Přisypeme jáhly, osolíme, opepříme a jáhly uvaříme doměkka. Sádlo smícháme s rozmačkaným česnekem, majoránkou a dosolíme. Do uvařené polévky zamícháme ochucené sádlo a dále už nevaříme.

Další recepty:
Kapustová poléva s rýží kterou dochutíme rozmačkaným česnekem.
Kapustová polévka z vývaru.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Krémová česnečka z mléka.
Houbová kulajda s koprem a vajíčkem.
Krémová bramboračka s tuhou šlehačku.
Staročeská bramboračka se žloutky.
Bílá polévka z králíka dochucená lžicí octa.
Jemná cibulačka kterou ochutíme pažitkou.
Svíčková z králíka halali zelenina.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou pažitkou.
Kroupová česnečka s nadrobno rozsekanou petrželkou.
Boršč s klobásou necháme zvolna vařit.
Jelítková polévka s kroupami

Recepty
Motto

Jáhlová česnečka přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.