Recepty > moučníky a dezerty > jáhlová kaše na slano
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 litr mléka, 200 g jáhel, sůl
Recept na přípravu:
Přebrané a spařené jáhly zalijeme studeným mlékem, osolíme a pomalu za častého míchání, nejlépe ve vodní lázni, vaříme asi půl hodiny. Slanou jáhlovou kaši podáváme omaštěnou sádlem a posypanou osmaženou cibulkou a škvarky. Slaná jáhlová kaše je také výborná příloha.
Další recepty:
Chlebová polévka do které přidáme rozkvedlané vajíčko.
Moravské kynuté koláče by neměly příliš ztmavnout.
Tvarohový frgál můžeme pokapat rozpuštěným máslem.
Pizza těsto pečeme do zlatava 20-25 minut.
Jogurtové těsto na pizzu poklademe různými ingrediencemi.
Dip do tortilly necháme rozležet.
Rýžová kaše s čokoládou.
Chlebové placky na grilu podávejte potřené olejem.
Ďábelské topinky posypeme sýrem.
Chléb s podmáslím upečeme.
Jáhlová kaše na sladko kterou při podávání doplníme kompotem.
Jablečný koláč na plech potřeme citrónovou polevou.
Kvásek z droždí necháme odležet.
Zapečená bramborová kaše recept
Jáhlová kaše na slano vykouzlí na stole lahodnou chuť.