Recepty > polévky > jáhlová polévka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
100 g jahel, 1 cibule, 2 lžíce oleje, 1 litr zeleninového vývaru, 1 pórek, 250 g bílého zelí, sůl, pepř, 1 lžíce sekané petrželky
Recept na přípravu:
Jáhly propláchneme vlažnou vodou a necháme okapat. Rozehřejeme olej, na kterém necháme zeskovatět na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme jáhly a osmahneme je. Poté zalijeme vývarem a 15 minut vaříme. Přidáme na kolečka nakrájený pórek a na nudličky nakrájené zelí a vaříme dalších 15 minut. Nakonec polévku osolíme, opepříme a posypeme sekanou petrželkou.
Další recepty:
Dýňová polévka z hovězího vývaru.
Halászlé z ryb.
Rychlá česnečka je rychle připravena.
Pikantní kuřecí guláš s kapií.
Holandská polévka se zeleninou.
Hovězí Eintopf s bílými fazolemi.
Kedlubnová polévka s rýží a karotkou.
Holandská omáčka z vaječných žloutků.
Pikantní kedlubnová polévka s kysanou smetanou.
Kuřecí vývar s noky z krupičky.
Horácká polévka
Ochutnejte recept jáhlová polévka.