Recepty

Recepty > polévky > jáhlová polévka s pórkem

Jáhlová polévka s pórkem

Suroviny potřebné pro přípravu:

100 g jáhel, 1 cibule, 2 lžíce oleje, 1 litr zeleninového vývaru, 1 pórek, 250 g bílého zelí, sůl, pepř, lžíce sekané petrželky

Recept na přípravu:

Jáhly propláchneme vlažnou vodou a necháme okapat. Na rozpáleném oleji zesklovatíme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme jáhly a osmahneme je. Zalijeme vývarem a vaříme asi 20 minut. Očištěný pórek nakrájíme na kousky asi 1 cm dlouhé, ze zelí seřízneme "žebra" a nakrájíme ho na nudličky. Zeleninu přidáme k uvařeným jáhlům a vaříme dalších 15 minut. Nakonec polévku osolíme, opepřeme a posypeme sekanou petrželkou.

Další recepty:
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Fazolová čorba ozdobená snítkou kopru.
Francouzská cibulačka se sýrem a kousky bagety.
Babiččina bramboračka z babiččina receptáře.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená v troubě.
Špenátová polévka se zakysanou smetanou a trochou sýra.
Kuřecí ragú podusíme 15 minut.
Italská zeleninová polévka minestrone posypaná strouhaným parmezánem.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou přelijeme vývarem.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Rybí polévka z kapra, hlavy.
Bramboračka na másle ze kterého připravíme jíšku.
Rybí placičky recept

Recepty
Motto

Jáhlová polévka s pórkem má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.