Recepty

Recepty > polévky > jáhlová polévka se šunkou

Jáhlová polévka se šunkou

Suroviny potřebné pro přípravu:

100 g jáhel, cibule, 2 mrkve, 2 brambory, 1/4 celeru, pórek, 50 g pršutu, 50 g másla, bobkový list, sůl, žloutek, 0,5 šálku smetany, pepř, kostka sypký hovězí bujón, harmonie chuti

Recept na přípravu:

Jáhly namočíme zhruba na 30 minut do vlažné vody. Pršut nakrájíme na kostičky a orestujeme ho na rozehřátém másle. Přidáme pokrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Poté přidáme i zbylou pokrájenou zeleninu a orestujeme. Přidáme okapané jáhly a s bobkovým listem vaříme v masovém vývaru ze Sypkého hovězí bujónu asi 45 minut. Dochutíme Harmonií chuti. Polévku zahustíme žloutkem ušlehaným se smetanou a nakonec okořeníme čerstvě mletým bílým pepřem.

Další recepty:
Chřestový krém nakonec krátce povaříme.
Bramboračka s houbami vařená do změknutí brambor.
Zeleninová polévka s nudlemi kterou posypeme parmezánem.
Cuketová omáčka na špagety.
Rajčatová polévka s bazalkou a šlehačkou.
Domácí gulášová polévka z mletého masa dochucená polévkovým kořením.
Rybí polévka s houbami podáváme ji s opečeným pečivem.
Selská bramboračka s uzeným masem a zelenou petrželku.
Asijské křupavé kuře podáváme s bramborovou kaší a zeleninou.
Bylinková majonéza ze šalotky, žloutků a oleje.
Francouzská bramboračka s pažitkou.
Vichyssoise krém podáváme studený.
Bramboračka na másle s hrstí hub.
Jáhlová polévka

Recepty
Motto

Jáhlová polévka se šunkou má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.