Recepty

Recepty > polévky > jáhlová polévka se zeleninou

Jáhlová polévka se zeleninou

Suroviny potřebné pro přípravu:

300 g zeleniny (cibule, pórek, mrkev, brokolice)
50 g jáhel
3 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
1 lžička soli
1/2 lžičky mletého kmínu
1/2 lžičky sladké papriky
1 kostka zeleninového bujonu
kousek oloupaného zázvoru
divoké jarní bylinky (jitrocel, květy sedmikrásek, pampeliškové listy..) na ozdobu

Recept na přípravu:

Jáhly několikrát propláchneme a necháme okapat v cedníku. V hlubším hrnci rozpálíme olivový olej, přidáme očištěnou zeleninu nakrájenou na přibližně stejné kousky i s česnekem a chvíli opékáme. (Zelenou část pórku přidáme pár minut před koncem vaření). K zelenině přidáme jáhly, sůl, kmín a sladkou papriku a společně chvíli opékáme. Zalijeme 1,25 litrem horké vody, přidáme bujon a zázvor a vaříme přibližně 12 minut, jáhly by měly být měkké.

Další recepty:
Slepičí vývar s pokrájenou jarní cibulku.
Jáhlové rizoto s kuřecím masem vložíme do zapékací misky.
Žampionová polévka se zeleninou do které přidáme kostičky usmažené houbové omelety.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky které vkládáme do polévky.
Krémová zelňačka se smetanou.
Červená zelňačka se sušenými švestkami.
Jáhlová polévka z vývaru.
Žampionová omáčka se smetanou dochucená octem.
Žampionový krém dochutíme solí a pepřem.
Hovězí plátky na houbách podle chuti zahustíme.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Špenátová polévka z mraženého špenátu s prolisovaným česnekem.
Pikantní zelňačka s brambory.
Ovesná polévka se sýrem

Recepty
Motto

Jáhlová polévka se zeleninou má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.