Recepty > kuře > jáhlové rizoto s kuřecím masem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
1 hrnek jáhel, 2 kuřecí prsíčka, 1 cibule, mražená zelenina: (mrkev, květák, brokolice, hrášek, fazolky, kukuřice), sůl, polévkové koření, hřebíček, kmín, olivový olej, kousek másla
Postup přípravy:
Jáhly 2x spaříme horkou vodou, poté je propláchneme studenou vodou, zalijeme dvojnásobným množství vody a 20 minut vaříme. Po dovaření je přikryjeme pokličkou a necháme dojít. Do hrnce vložíme kuřecí prsíčka, přidáme kmín, hřebíček a 40 minut povaříme. Na olivovém oleji zpěníme cibulku, přidáme zeleninu, kousek másla, promícháme a odstavíme. Prsíčka pokrájíme nadrobno, smícháme se zeleninou a jáhly, hojně osolíme a přidáme polévkové koření. Poté vložíme do zapékací misky a 20 minut prohřejeme.
Další jídla:
Čínská pikantní polévka z vývaru.
Kuře po mexicku podáváme s bramborem nebo rýží.
Chilli omáčka je pikantní ochucovadlo.
Kuře na kari koření.
Italské rizoto s houbami posypeme parmazánem.
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Pikantní kuřecí guláš podáváme s vhodnou přílohou.
Jáhlová polévka posypaná sekanou petrželkou.
Hovězí guláš podáváme s knedlíkem
Kuře na paprice patří mezi oblíbené úpravy.
Kuřecí rizoto s kari.
Pikantní kuřecí guláš s chilli papričkami
Recept, podle kterého připravíme pokrm jáhlové rizoto s kuřecím masem.