Recepty

Recepty > polévky > jáhlovo-pórková polévka

Jáhlovo-pórková polévka

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 pórek, 1 kostka slepičího bujónu, 4 kuličky nového koření, sůl, mletý pepř, 3 lžíce jahel, olej

Recept na přípravu:

Na troše rozehřátého oleje krátce osmahneme pórek nakrájený na drobné kousky. Zalijeme vodou, osolíme, přidáme bujón, koření a přivedeme k varu. Do vařící polévky nasypeme jáhly a vaříme do změknutí (cca 15 minut).

Další recepty:
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Zelňačka s mrkví je nejlepší druhý den.
Rajská polévka z protlaku se zavařenými těstovinami.
Bramboračka s houbami je vařená do změknutí brambor i hub.
Hovězí na česneku vaříme do změknutí masa.
Omáčka na špagety z rajčat kterou rozmixujeme, osolíme a okyselíme.
Bramboračka s kroupami do níž vmícháme posekanou petrželovou nať.
Kuřecí vývar s nudlemi dochucená nadrobno nasekanou petrželkou.
Pórková polévka s vajíčkem s petrželkou.
Rajská polévka s ovesnými vločkami kterou ozdobíme kysanou smetanou.
Rychlá česnečka se sýrem a topinkou.
Krémová zelňačka do které přidáme drcený česnek a smetanu.
Jihočeská bramboračka kterou ochutíme octem.
Pórková polévka s taveným sýrem

Recepty
Motto

Jáhlovo-pórková polévka přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.