Recepty > moučníky a dezerty > jáhlový moučník
Suroviny potřebné pro přípravu:
150 g celozrnné mouky, 150 g vařených jáhel, 250 ml vody, 1 prášek do pečiva, 100 g rozinek, 100 g vlašských ořechů
Recept na přípravu:
K samostatně uvařeným a vychladlým jáhlám vmícháme předem proprané a nasekané ořechy, rozinky a ostatní ingredience. Pečeme do zlatova na vymazaném a vysypaném plechu.
Další recepty:
Vanilkové rohlíčky z vlašských ořechů obalíme v cukru.
Rýžový nákyp s jablky upečeme.
Jáhly s bramborem ihned podáváme.
Rizoto pečené v troubě posypeme nastrouhaným sýrem.
Trhanec s jablky položíme na talíř.
Jáhly se švestkami mícháme do směsi.
Dip do tortilly necháme rozležet.
Květákový nákyp zapečeme asi půl hodiny.
Jáhly na slano důkladně promícháme.
Škubánky recept na přípravu.
Koláč se švestkami 30 minut dopečeme.
Jáhlová kaše na slano je výborná příloha.
Rýžový nákyp s meruňkami zapečeme v troubě.
Kari rizoto recept
Jáhlový moučník vykouzlí na stole lahodnou chuť.