Recepty > moučníky a dezerty > jáhly dušené
Suroviny potřebné pro přípravu:
Budeme potřebovat: 200 g jáhel, 3/4 litru vody, 30 g tuku, sůl
Recept na přípravu:
Přebrané, spařené a okapané jáhly s rozpuštěným tukem osmahneme. Zalijeme vodou, aby byly potopené, osolíme a pod pokličkou bez míchání dusíme. Hotové jáhly podáváme jako přílohu k masům s přírodní št'ávou. Při podávání je sypeme orestovanou cibulkou.
Další recepty:
Trhanec s jablky položíme na talíř.
Jáhlová kaše na slano je výborná příloha.
Ovesné lívance s jablky obalujeme ve skořicovém cukru.
Rýžová kaše s čokoládou.
Nádivka do kuřete které upečeme.
Americké lívance polijeme skořicovým sirupem.
Ovesná polévka se sýrem posypaná zelenou petrželí.
Moravské kynuté koláče by neměly příliš ztmavnout.
Slaná pohanková kaše s rozškvařenou slaninou.
Jablečný koláč na plech potřeme citrónovou polevou.
Kvásek z droždí necháme odležet.
Dip do tortilly necháme rozležet.
Vanilkové rohlíčky z vlašských ořechů obalíme v cukru.
Jáhlová polévka
Jáhly dušené vykouzlí na stole lahodnou chuť.