Recepty > moučníky a dezerty > jáhly s bramborem
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 lžíce mouky, 100 g škvarky, 1 kg brambory, 300 g jáhly, sůl, 2 litry vody
Recept na přípravu:
Jáhly důkladně propereme a spaříme. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme vařit do většího množství vody. Po 5 minutách varu přisypeme spařené jáhly a osolíme. Vše uvaříme doměkka. Na pánvi rozehřejeme škvarky, opražíme mouku a vzniklou jíšku přidáme k jáhlám. Povaříme ještě alespoň dalších 10 minut, aby se mouka dobře rozvařila. Hotové jáhly s bramborem ihned podáváme.
Další recepty:
Jáhly na slano důkladně promícháme.
Jablečný koláč na plech potřeme citrónovou polevou.
Dip do tortilly necháme rozležet.
Vanilkové rohlíčky z vlašských ořechů obalíme v cukru.
Trhanec s jablky položíme na talíř.
Jáhlová kaše na slano je výborná příloha.
Ovesná polévka se sýrem posypaná zelenou petrželí.
Ovesné lívance s jablky obalujeme ve skořicovém cukru.
Rýžová kaše s čokoládou.
Americké lívance polijeme skořicovým sirupem.
Moravské kynuté koláče by neměly příliš ztmavnout.
Slaná pohanková kaše s rozškvařenou slaninou.
Kvásek z droždí necháme odležet.
Jáhlová polévka
Jáhly s bramborem vykouzlí na stole lahodnou chuť.