Recepty

Recepty > polévky > jahodová polévka s jogurtem

Jahodová polévka s jogurtem

Suroviny potřebné pro přípravu:

500g čerstvých jahod, 2-3 lžíce cukru, 1 bílý jogurt, 2dl smetany

Recept na přípravu:

Očištěné, omyté jahody nakrájejte na kousky, vložte do misky, prosypte cukrem a nechejte v chladu asi hodinu proležet. Část jahod umixujte s jogurtem a smetanou, vychlaďte a přimíchejte část jahod. Polévku nalijte do čtyř skleněných misek a ozdobte jahodami.

Další recepty:
Kuřecí vývar s nudlemi a nasekanou petrželkou.
Rybí placičky připravíme z file.
Fíkové vánoční cukroví protlačujeme nástavcem.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky které vkládáme do polévky.
Bílá bramboračka zahuštěná jíškou.
Smetanová žampionová polévka kterou ozdobíme ozdobíme zelenou částí jarních cibulek.
Staročeská bramboračka do které vklepneme žloutky.
Thajská kuřecí polévka dochucená limetkou a solí.
Rybí polévka s rajčaty a smaženou houskou.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou řelijeme horkým vývarem.
Bouillabaisse - mořské plody necháme rozmrazit.
Kuřecí nudličky s rýží usmažíme na oleji.
Studená jahodová polévka

Recepty
Motto

Jahodová polévka s jogurtem má své kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.