Recepty

Recepty > polévky > jahodová polévka s mlékem

Jahodová polévka s mlékem recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

100 g jahod, litr a čtvrt mléka, 3 lžíce cukru nebo medu, 2 žloutky, lžička maizeny (kukuřičného škrobu)

Recept na přípravu:

Mléko rozmícháme se žloutky, cukrem a maizenou a za stálého míchání přivedeme k varu. Jahody rozmačkáme nebo rozmixujeme, vmícháme do zahuštěného mléka, už nevaříme, necháme vychladnout a podáváme. Lze ozdobit celými nebo nakrájenými jahodami.

Další recepty:
Rychlá čočkovka vařená, až změkne zelenina.
Fazolačka z bílých fazolí do které přidáme smetanu.
Čočková polévka se zeleninou kterou podáváme ještě teplou.
Jahodové čatní s mangem na 5 minut postavíme dnem vzhůru.
Nakládaná zelená rajčata s cibulí sterilujeme 10-12 minut.
Houbová polévka se smetanou kterou na talíři ozdobíme zelenou petrželí.
Pyré z červené řepy k masu nebo slaninovým knedlíkům.
Vločková polévka s mlékem a žloutkem a zeleninou.
Červený boršč do kterého si smetanu přidá každý sám.
Hovězí vývar se zeleninou, který připravíme ze žeber.
Zeleninový boršč ke kterému přidáme nadrobno nasekanu petrželku nebo kopr.
Zelné placky z kysaného zelí zprudka upečeme ve vyhřáté troubě.
Gulášová polévka z mletého masa kterou dochutíme polévkovým kořením.
Jahodová polévka

Recepty
Motto

Jahodová polévka s mlékem přináší na talíře vytříbenou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.